2020. március 15., vasárnap

Virtuális múzeumlátogatás
A jobb oldali menübe néhány múzeum linkjét tettem fel. Virtuálisan bejárhatjuk az egész világot, kedvenc és eddig ismeretlen múzeumok kiállításait, megismerhetjük történetüket. Most még sorba se kell állni, hogy bejussunk a kiállításra. A festménynél nem áll előttünk senki, s addig nézhetjük azokat, amíg kedvünk tartja. Ránagyíthatunk a képekre, látni a vásznon megrepedő festéket, megnézhetjük jobbról, balról, illetve szemből. Szinte minden múzeumban tehetünk virtuális sétát az épületben, így nemcsak a műalkotásokat tekinthetjük meg, hanem magát az épületet is. Több legyet csapunk egy csapásra, gyakorolhatjuk az angoltudásunkat is, de a fotók és a festmények látványához még arra sincs szükség. 

Ja, ne felejtsem,  INNEN elérhetitek a főoldalt. 😊

Én elmegyek Párizsba, megnézem többek közt a Musée d'Orsay óráját (l'horloge du musée), ami már akkor is ott függött a magasban, amikor az épület még vasútállomás volt. Sok fotó látható az épület átépítéséről. Látható a Szajna-part 1900-ban, na és "mellesleg" a modern művészet remekei.
Olaszországba, Firenzébe is szívesen ellátogatok az Uffizi Képtárba. Itt nemcsak a barokk alkotásokban gyönyörködök, hanem a virtuális sétán megnézem a gyönyörű plafont is, amilyen közelről csak lehet.
Angliában is több múzeumot felkeresek, pl. a Tate Múzeumot, a British Múzeumot.
A Pergamon Kiállítás alkotásai segítenek jobban megérteni, megismerni az ókori történelmet, ezt a tudást akár töri órán is megvillanthatjátok.
Többet nem is sorolok fel, nézzetek Ti is körül! 

Írjátok meg, Ti hova mennétek és miért! Linkjét ne felejtsétek el megküldeni, hátha ajánlásotokra más is megnézné az adott múzeumot, vagy annak valamelyik kiállítását!





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése